twitter
rss



Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν έκφραση της αντίθεσης του κόσμου στην χούντα των Συνταγματαρχών, η οποία είχε πάρει με βίαιο τρόπο την εξουσία στις 21 Απριλίου του 1967. 

Η γενικευμένη αυτή εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου 1973, όταν φοιτητές και σπουδαστές συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Πολυτεχνείου, κάνοντας αποχή από τα μαθήματά τους και έληξε με την είσοδο άρματος μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου  το πρωί της 17ης Νοεμβρίου και την επαναφορά σε ισχύ του σχετικού στρατιωτικού νόμου, που απαγόρευε τις συγκεντρώσεις και την κυκλοφορία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη...
Αυτά τα γεγονότα θυμηθήκαμε κι εμείς στην γιορτούλα που έλαβε χώρα στην αίθουσα του σχολείου μας. 
Διηγηθήκαμε το χρονικό...




...τραγουδήσαμε επετειακά τραγούδια...



....απαγγείλαμε ποιήματα...




...και, τέλος, φωτογραφηθήκαμε, για να θυμόμαστε την ημέρα!




 Και του χρόνου!


Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στα πλαίσια της κοινωνικής του ευθύνης, παρουσιάζει την  θεατρική δράση 'Η Θεία Λένα πάει όπου υπάρχουν παιδιά'.

Η ηθοποιός Αγγελική Φράγκου υποδύεται τη  'Θεία Λένα', με σκοπό να επισκεφθεί τα παιδιά που νοσηλεύονται  στους θαλάμους των παιδιατρικών κλινικών της Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της θεατρικής αφήγησης ζωντανεύουν, τα νοσταλγικά παραμύθια που τα παιδιά στην Ελλάδα πρωτάκουσαν στη δεκαετία του 50' μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές της 'Θείας Λένας'

 Μετά την αφήγηση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι & εικαστικό εργαστήριο με σκοπό μία έκθεση ζωγραφικής φτιαγμένη από τους μικρούς μας θεατές!




Η λέξη παραμύθι κατάγεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα 'παραμυθούμαι – παραμυθέομαι' που σημαίνει 'παρηγορώ', 'ανακουφίζω','παρακινώ'.
Στόχος μας είναι με την δράση αυτή, να 'παρηγορήσουμε' τα αισθήματα που δημιουργεί η ασθένεια, να 'ανακουφίσουμε' την διαμονή των παιδιών στο νοσοκομείο και να 'παρακινήσουμε' την θεραπεία τους.
Η θεατρική δράση είναι βασισμένη σε επιλογές παραμυθιών της Αντιγόνης Μεταξά και υλοποιείται από το  Θέατρο ΡΕΤΡΟ .

Οι παρουσιάσεις της θεατρικής δράσης ξεκίνησαν στις 08 Νοεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθούν στις 30 Απριλίου 2019.

Ιδέα: Νίκος Διαμαντής
Σχεδιασμός δράσης & Ερμηνεία: Αγγελική Φράγκου
Δραστηριότητες: Θηρεσία Θεοδώρου
Κοστούμι: Βιβέτα Στρατηγού
Φωτογραφία: Παύλος Μαυρίδης
Αφίσα: Σπυριδούλα Αρταβάνη