twitter
rss

Υπό τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, μετά το κλείσιμο όλων των σχολείων η εκπαίδευση άλλαξε - ευχόμαστε προσωρινά - μορφή. Χάριν της υγείας των μαθητών μας,  όλα τα σχολεία, όπως και το δικό μας,   υιοθέτησαν τη νέα μορφή διδασκαλίας,  την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δομείται σε τρεις άξονεςː 1. σύγχρονες, 2. ασύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας, 3. εκπαιδευτική τηλεόραση
Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορούν οι μαθητές να συνδεθούν και τηλεφωνικά με αστική χρέωση μέσω σταθερού τηλεφώνου.

Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον/την εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον/την εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο).
Για την νέα εκπαιδευτική διαδικασία ενημερωθήκαμε και επιμορφωθήκαμε απ΄ευθείας από το Υπουργείο Παιδείας με τηλεδιασκέψεις. Κατόπιν, ενημερώσαμε με προσωπικά email τις οικογένειες των μαθητών μας , για να διερευνήσουμε ποια μορφή, σύγχρονη ή ασύγχρονη  προτιμούν, καθώς και τα ψηφιακά εργαλεία που τους διευκολύνουν. 

Μετά από την δοκιμαστική περίοδο, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει ήδη ξεκινήσει στο σχολείο μας, με πολλαπλούς τρόπους, ανάλογα με αυτόν που είναι ευχερέστερος στην κάθε οικογένεια. Εκτός από το blog του σχολείου μας, χρησιμοποιούμε (κυρίως για ασύγχρονη εκπαίδευση) το e-class, την ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου, όπου έχουμε ανεβάσει πολλά μαθήματα, την πλατφόρμα webex, για ζωντανές τηλεδιασκέψεις-μαθήματα, την εφαρμογή viber, ακόμα και το απλό email.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια της προσπάθειας!
Θα είμαστε κοντά σας!