twitter
rss

   Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, με έδρα την Αθήνα, είναι ένα από τα εθνικά μουσεία της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων. Διαθέτει περισσότερα από 25,000 αντικείμενα, οργανωμένα σε συλλογές, τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο έως τον 20ό αιώνα και προέρχονται κυρίως από τον ευρύτερο ελλαδικό, μικρασιατικό και βαλκανικό χώρο.

Στην κατεύθυνση ενίσχυσης του μορφωτικού του ρόλου, ξεκίνησε το 1989 τη δραστηριοποίησή του στον τομέα του σχεδιασμού και της υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Εν όψει δε των Χριστουγέννων, το Μουσείο οργανώνει χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά. 

Ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο μας ήταν η πρόταση των υπευθύνων να παρουσιαστεί το πρόγραμμα αυτό στα νοσηλευόμενα Παιδιά του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία". Έτσι, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου ήρθαν κοντά μας η Παιδαγωγός κ. Κέλλλυ Χατζή και η Αρχαιολόγος Ράνια Φατώλα οι οποίες με εξαιρετικό τρόπο, διαδραστικά, παρουσίασαν την ιστορία της Γέννησης, 




με αφετηρία βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες και άλλα επιλεγμένα αντικείμενα από τις Συλλογές του Μουσείου, οι οποίες εξέπληξαν τους μικρούς μαθητές μας. 















Στη συνέχεια, τα παιδιά φιλοτέχνησαν διαφορετικά επεισόδια από την αφήγηση της Γέννησης. 







Όλοι μας, μικροί-μεγάλοι αποκομίσαμε πολλές όμορφες εμπειρίες και γνώσεις.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις υπέροχες κυρίες Χατζή και Φατώλα, για την προσφορά και την αγάπη τους!